Reiki

Informatie

Reiki is een eeuwenoude Japanse energetische therapievorm, ontdekt en onderwezen door Mikao Usui vanaf de jaren '20. Het is een alternatieve en holistische geneeswijze die perfect als aanvulling kan dienen op de Westerse geneeskunde. Reiki komt van rei (wat 'universeel' betekent) en ki (wat 'levensenergie' betekent). Deze energie is overal om ons heen en aanwezig in alles wat leeft. De gever (die een reiki initiatie en inwijding heeft ontvangen door een reiki master) stemt zich af op deze universele levensenergie en fungeert als doorgeefluik. Hij/zij ontvangt deze energie en laat deze door zich stromen zoals een holle boomstronk als het ware. Hierna geeft de heler deze energie door aan de ontvanger door middel van handoplegging via verschillende handposities  over het ganse lichaam (dit kan met het aanhouden van de kledij, reiki stroomt hier namelijk door). 

 

Deze levensenergie helpt blokkades verwijderen, laat de energie weer stromen en stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam door deze opnieuw te activeren. Blokkades kunnen ontstaan op emotioneel, mentaal, fysiek, spiritueel of energetisch niveau als de energie niet meer goed stroomt. Dit kan zich dan uiten via allerhande klachten of aandoeningen op deze verschillende niveaus.  Reiki heeft een diepgaande werking en gaat altijd naar de oorzaak en naar de plek waar deze het meest noodzakelijk is. Het helpt de natuurlijke balans weer herstellen en kan helpen bij je spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Reiki kan ook gegeven worden aan dieren en planten. Het dient voor alle levende wezens. 

 

Reiki werkt voor iedereen anders, maar  geeft je telkens waar je het meest nood aan hebt. Je kan tijdens of na een sessie warmte, koude of tintelingen voelen. Je kan ook kleuren zien, sterke emoties ervaren, veel gapen, inzichten krijgen, gerommel in de buik voelen of veel moeten slikken. Soms kan je hoofdpijn krijgen, moe of misselijk worden. Dit komt omdat reiki dan een soort detox effect heeft. Het gebeurt soms dat iets even erger aanvoelt, waarna het pas terug beter wordt. Dit is een normaal proces van genezing. Bij sommige personen kan het zijn dat zij  helemaal niks voelen, maar dat het meer onbewust doorwerkt. Elke behandeling is anders en werkt nadien nog een tijdje door. Meestal heb je wel meerdere sessie nodig om echt resultaat te boeken. Dit kan je zelf aanvoelen. Een reiki behandeling werkt het best als je jezelf er helemaal open voor stelt in een ontvangende modus.

 

Een reiki behandeling voelt meestal als een liefdevol warm energie bad. Het helpt ontspannen, reduceert stress, helpt genezing, zorgt voor betere slaap, focus en energie, verlicht de pijn, helpt onderdrukte emoties en oude patronen loslaten, zorgt voor een betere verbinding met jezelf en je intuïtie, helpt de afvoer van afvalstoffen en boost het immuunsysteem, helpt met balans, zelfvertrouwen en de kwaliteit van het leven.

 

Ik heb mijn derde graad master healer (Shinpiden) behaald in het Reiki Centrum bij Kenny Appelen.

 


Praktisch

Een reiki behandeling duurt 1 uur. De prijs hiervoor bedraagt 60 euro.

Een behandeling van 1,5 uur is eveneens mogelijk en bedraagt 85 euro.

Je kan hier online je afspraak maken.

 

Het is belangrijk dat je voor de sessie niet te zwaar eet en na de sessie voldoende water drinkt om alle vrijgekomen afvalstoffen te helpen afvloeien. 

Een reiki behandeling geef ik momenteel enkel aan vrouwen

 

Cadeaubonnen zijn ook beschikbaar. Vraag er gerust naar.