HypnoBirthing

Informatie

Hypnobirthing is een zwangerschapscursus met prenatale lessen waar je leert om bewust en ontspannen te bevallen. Dé ideale voorbereiding op de bevalling, voor zowel de vrouw als haar partner. Hypnobirthing gaat ervan uit dat elke gezonde vrouw die gezond zwanger is en een gezonde baby verwacht, in staat is om een kalme, prettige en zachte geboorte te hebben als zij zich goed voorbereidt. Voor een zo optimaal mogelijk effect van de cursus is het belangrijk dat je de technieken ook oefent en herhaalt tussen en na de lessen. Een hypnobirthing cursus kan je volgen als je tussen de 16 en 32 weken zwanger bent. Rond de 20 weken starten is het meest ideale.

 

In deze cursus leer je ontspanningstechnieken, houdingen, ademhalingsoefeningen, visualisaties en nog zoveel meer. Je krijgt allerhande technieken, informatie en tips. Je leert geïnformeerde keuzes maken voor het opstellen van een geboorteplan. Je leert de regie van de bevalling weer in eigen handen nemen. Je denkt na over alle mogelijke scenario's zodat je zo goed als mogelijk voorbereid bent.  Negatieve, beperkende gedachten, stress en angsten over de bevalling vormen we om naar rust, overgave, vertrouwen en positieve verwachtingen. Je leert je mindset en ingesteldheid veranderen door je onderbewustzijn te conditioneren. Je leert jezelf in een diepgaande ontspanningsstaat brengen door zelfhypnose. Je komt hier nog beter in verbinding met jullie kindje en met elkaar. Als partner leer je hier een actievere rol spelen bij de bevalling.

 

Samenvattend zorgt een cursus hypnobirthing ervoor dat je alle drie een fijnere bevallingservaring beleeft en dat de kans op medische ingrepen verkleint.


Praktisch

Hypnobirthing wordt gegeven in reeksen van telkens 5 lessen. Wekelijks is er 1 les van ongeveer 2,5 uur

Voor een reeks kan je kiezen tussen groepslessen of privélessen.

Een privécursus gaat door bij mij of bij jullie thuis en kost 450 euro per koppel. De data hiervoor zijn flexibel en in samenspraak te bepalen.

 

Een groepscursus gaat door te Oostende bij mij thuis. Contacteer me gerust voor meer informatie. De prijs per koppel voor een groepscursus bedraagt 330 euro. Deze prijs is inclusief 12,5 uur les, een boek, een werkboek en een audio bestand. De cursus gaat door bij minimaal 2 deelnemende koppels. Je kan me hier een bericht sturen.

 

Ik ben lid van de internationale hypnobirthing gemeenschap en je kan me vinden op hun officiële website.